بسم الله الرحمن الرحيم

"Bahawa sesuatu perbuatan yang baik tanpa dimulai dengan Bismillah maka ia akan terputus dari rahmat Allah s.w.t" ucaplah بسم الله الرحمن الرحيم

Sahabat

Sabtu, 29 Oktober 2011

MANIK DI BAJU KOSONG

Salam kembali ;) .... maaf lah,dh bbrape hari xde n3 baru....kesibukan melanda diri. hurmmmm tak lama lagi...nak sambut AIDILADHA,,,baju raya korang dah siap ke??? i nye baju dh siap, cuma tak berjahit manik jer lagi....bukan ape,,,sibuk siapkan baju customer.... Alhamdulillah rezeki ;) nampaknya sakang ni trend menggunakan KAIN KOSONG,,,almaklum kain kosong ni kalo d jahit manik mmg berseri-seri.... so,dis time, saya nak share ngan korang salah satu baju my fren y menggunakan kain kosong...

 memilih kain berwarna hitam - di jahit baju riau - inilah gambaran keseluruhan setelah siap d serikan dgn manik berbunga ;)

 -sebelum-
-selepas-

 pemilihan sequin dan pearl berwarna pink sbb tuan empunya baju nak pakai dgn tudung berwarna pink ;) 
(design dan warna tuk manik kali ni d pilih oleh customer)

  -manik d bahagian badan, hanya di jahit pada bahagian dada shj - ini pun ats kehendak tuan empunya baju - katanya,,,kalau d jahit sampai ke atas tak nampak sbb pakai tudung,,,so tetiba masa ngah siapkan jahitan d bahagian tangan, dapat idea tuk jahit d bahagian dada...-
***************************
to those y nak jahit manik d kain kosong,,pemilihan warna amat d titik beratkan, takut nati warna y d pilih tenggelam dgn warna baju...kalau boleh, sesuaikan warna manik dgn warna tudung y akan d pakai bagi y pakai tudung la ;) 

so...selamat mencuba dan c u all in d nex N3 ;) have a great weeken guys!!!
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan